Wysłany: 01-02-2010, 23:50 Najlepszy transfer okna - styczeń '10
Który transfer Waszym zdaniem przysporzy najwięcej korzyści kupującemu? Zamieściłem kilka propozycji w sondzie. Jeśli macie to dorzucajcie swoje. Oczywiście liczę na uzasadnienia.
Moimi cichymi faworytami są transfery przedstawicieli odpowiednio roczników 1990 i 1991 - Victora Mosesa i Adema Ljajica. Mogą to być dwa przykłady na to, jak bardzo w kryzysie finansowym opłaca się wydawać pieniądze. Pierwszy kosztował Wigan 2,5 milionów funtów (3 miliony euro), drugi Fiorentinę (absolutny mistrz tego okna!) 7 milionów euro. Obaj za jakieś 2 lata będą kosztować minimum 10 milionów euro.
P.S. Celowo do jednej grupy wrzuciłem transfery młodziaków, jak i doświadczonych piłkarzy. Aha, i jeszcze jedno - najlepszy transfer nie ma oznaczać najpopularniejszego.
Wydaje mi sie ze David Beckham jest dobrym transferem dla Milanu wiadomo korzysc w obie strony, David moze sie pokazac znow w europie i moze to zaowocowac powolaniem do kadry na mistrzostwa w RPA, wiadomo ze jest to juz gracz ktory ma swoje lata i lepiej kupowac zawodnikow mlodych i perspektywicznych, ale Milan nic za to nie placil tylko pensje pilkarzowi chyba, a brakuje tam pilkarzy ktorzy by mogli grac na takim poziomie jak Beckham na prawej stronie mlody Abate czy Antonini nie sa na tyle dobrzy zeby z powodzeniem tam grac, a Beckham rok temu udowodnil ze takie wypozyczenie jest na plus i dla Niego i dla Milanu wiec mysle ze zarzad Milanu ktory nie jest zbyt chetny na wydawanie pieniedzy jest zadowolony z tego transferu, no i oczywiscie wiadomo korzysci marketingowe z tego ida, same plusy wydaje mi sie ze byl to jeden z lepszych transferow ; ) pozdro.
Ulubiony klub: Rushden & Diamonds FC
Wysłany: 07-02-2010, 15:33
A moim zdaniem najlepszy transfer to Toni do Romy.Roma bez Tottiego strzela mało bramek więc w razie kontuzji Totiiego taki zawodnik jak Toni dobrze go zastąpi.Toni we włoskiej lidze pokazał już w barwach Fiorentiny (a także w pierwszych meczach w barwach Romy) co potrafi i myślę ,że jest duża szansa by wrócił do doskonałej formy.
Najlepszym transferem według mnie było kupno Ruuda van Nisterlooya przez Hamburg. Drużyna która ma 9 punktów straty do prowadzącego Bayeru ma jeszcze duże szanse na walkę o ligę mistrzów. Obecnie drużyna z Hamburga nie posiada klasowego napastnika( najlepszym strzelcem jest Mladen Petrić z 6bramkami).Jeżeli Ruud wyzdrowieje i będzie prezentował się chociaż w połowie jak za dawnych lat w Manchesterze, czy na początku swojej przygody w Madrycie to na pewno te statystyki się zmienią...
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 12-02-2010, 22:13
Moim zdaniem transfer Robinho do Santosu jest najlepszym. Być może nie wielu sie ze mna zgodzi bo liga brazylijska nie jest u nas popularna i czesto nie mamy pojecia co sie w niej dzieje. Natomiast niezaprzeczalne jest iz Robinho to pilkarz o ogromnym talencie i umiejetnosciach. Nie rozumiem po co pchal sie do Anglii, w Hiszpanii mogl sie rozwijac i byc moze bylby teraz najlepszym pilkarzem globu. Coz, wierze ze powrot do ojczyzny pozwoli temu pilkarzowi powrocic na dobra sciezke rozwoju i jeszcze powroci on do hiszpanii i pokaze swoje umiejetnosci.
Dla mnie najwiekszym transferem tego lata był zakup przez Celtic Robbiego Keana , żywa legenda Irlandzkiego footballu , w tottenhami łacznie zdobył 91 bramek , co zasługuje na uwaga , grał rownierz w ekipie The Reds gdzie w 19 zdobył 5 goli , W Celticu napewno bedzie gwiazda o czym swiadcza juz 2 bramki jakie zdobył w reprezentacji rozegrał 92 mecze i strzelił 40 bramek , jest szybki i niezwykle skuteczny , ma mozliwosci , ktore byc moze pomoga celtom w zdobyciu mistrzostwa
Dla mnie chyba najlepszym transferem minionego okienka było pozyskanie przez HSV holenderskiego napastnika Ruuda vana Nistelrooya. Zawodnik ten w miniony weekend potwierdził, że może być sporym wzmocnieniem i tak już silnej ekipy trenera Labbadii.
Toni przyda sie w Romie moim zdaniem Totti i Toni rozumieja sie na boisku i poza Nim a w Romie procz Vucinica niema innego napastnika wiec Toni bd wielkim wzmocnieniem i dzieki Niemu trener bd mial wiecej mozliwosci w ustawieniu druzyny, wiecej wariantow taktycznych.
Moim skromnym zdaniem dobry transfer to przejście Keana do Celticu. Widać teraz efekty , strzela gola za golem mimo iż Celticowi nie wiedzie się za dobrze... Ale Robbie jest teraz ich podporą i jeśli reszta drużyny pod jego wpływem by się podniosła to jeszcze mogą marzyc o dogonieniu lokalnego rywala czyli Rangersów. Chodź to wydaje się mało realne. Ale transfer naprawdę udany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum