Forum.transfery.info

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Vancouver 2010
Autor Wiadomość
PM 
Administrator
nihilizm

Wysłany: 06-02-2010, 18:51   Vancouver 2010

Jak oceniacie szanse Polaków na medale? Kowalczyk, Małysz, ktoś jeszcze? Jakie dyscypliny będziecie śledzić w TV?
--------------------------------------------------

Elefant900 
Utalentowany Junior

Ulubiony klub: Rushden & Diamonds FC
Wysłany: 06-02-2010, 20:40   

Myślę ,że Kowalczyk ma szanse nawet na złoto. Małysz co najwyżej o brąz będzie walczył,bo patrząc na obecną formę Ammana i Schlirenzauera wątpie ,że ktoś da rade ich przeskoczyć.Wie ktoś może jakim system punktacji będzie w skokach (ten z pkt +/- za wiatr czy normalny)?

mikuśmanutd 
Pierwsza drużyna

Wysłany: 07-02-2010, 21:43   

system skoków bedzie normalny. Małysz łapie forme a jego w formie nikt nie pokona i ja licze nawet na złoto. A co do Kowalczyk to w takiej formie to moze nawet i 4 złotaa zdobyc

deerhunter
Podstawowy gracz

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 12-02-2010, 23:57   

ja nie rozumiem całej tej propagandy odnośnie Małysza w TVP, trochę to żenka jest...

Generalnie dzisiejszy dzien pokazał że wygra pewnie Morgenstern, zaraz potem są Ammann i Schliri a dopiero potem taka kolarska "gruppo di Małysz".

Kowalczyk typuję na 3 medale - złoto w mieszanym biegu powiedzmy, srebro na 30 km i brąz w poniedziałek, ten mój typ w bukmacherce taki dość optymistyczny był powiedzmy, patriotyczny.

Sikora moze jakiś jeden medal zdobyć, jak już to w biegu ze startu wspólnego raczej.

Skoczkowie w drużynie tak 5-6 miejsce, Małysz powiedzmy 4. i 6.

Czyli przewiduję 4 medale. Niedźwiedzki jeszcze moze dobre miejsce zając. Poza tym raczej lipa. No, i mozemy mieć np. 4 skoczków w 30, ale to taki sukces w sporcie na który stawia z 8 państw?

Oglądać będę głównie biathlon bo najciekawszy z tego wszystkiego. Potem hokej, biegi, skoki, taka kolejność.

Curling to chyba tylko wtedy jakbym akurat wrócił i trafił do domu po piciu piwa z Jaworem :D

Mathew
Redakcja Transfery.info

Wysłany: 13-02-2010, 14:23   

deerhunter napisał/a:
ja nie rozumiem całej tej propagandy odnośnie Małysza w TVP, trochę to żenka jest...

Może i jest. Ale trzeba zważyć na to, że gość ma faktycznie ostatnią szansę, by dopełnić wspaniałą karierą olimpijskim złotem, dlatego poczynania TVP da się uzasadnić. Raczej.

deerhunter napisał/a:
Generalnie dzisiejszy dzien pokazał że wygra pewnie Morgenstern, zaraz potem są Ammann i Schliri a dopiero potem taka kolarska "gruppo di Małysz".

Chyba zbyt pochopne skreślenie Małysza z pudła. Chociaż - ok, zobaczymy.

deerhunter napisał/a:
Curling to chyba tylko wtedy jakbym akurat wrócił i trafił do domu po piciu piwa z Jaworem

Że niby ja? Nigdy! A hokej trzeba łyknąć.

legwan2010
Amator

Wysłany: 14-02-2010, 15:35   

MALYSZ wywalczl srebro dla POLSKI!!!

BRAWA!!!

Fantastycznie skakal, chwala mu za to. Zobaczymy co pokaze na duzej skoczni,

Niestety reszta Polakow slabo, w druzynie nei ma co liczyc na jakakolwiek niespodzienke :P

PM 
Administrator
nihilizm

Wysłany: 15-02-2010, 16:54   

http://www.widelec.pl/wid..._Vancouver.html
Korpi jest dooooobra :)
Skandynawia w ogóle jakoś zadziwiająco mocno obsadzona.
--------------------------------------------------

Piesal 
Utalentowany Junior
PB

Zaproszone osoby: 5
Ulubiony klub: Polonia Bytom
Wysłany: 17-02-2010, 22:54   

hehe brawo Justyna mamy drugie srebro ; D Polska szaleje z tymi medalami haha

Parollo
Amator

Wysłany: 17-02-2010, 22:58   

brawo, brawo Justi w koncu drugi medal!

deerhunter
Podstawowy gracz

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-02-2010, 23:41   

No brawo zajebiście pojechała, choć gdyby nie błąd na drugim zjeździe śmierci to pewnie z Bjorgen byłaby walka do konca, jak Ruscy. W Kowalczyk w ogóle podoba mi się to, że otoczona jest właściwymi ludzmi, potrafi właściwie ocenić swój występ i dostrzec też to co było złe.

Jednak dla mnie największą bohaterką jest Majdić. Generalnie to, co się stało , to megaskandal. Takie zjazdy jak ten na amatorskich trasach, nawet gdy nie ma zawodów, są zabezpieczane, a tu rów. A jechałą przecież zawodniczka z dobrą techniką zjazdową, w dodatku ciężka. Spokojnie mogła sobie rękę złamać conajmniej, skończyło się w sumie najlepiej jak mogło czyli żebro. Ale generalnie na miejscu Słowenki wytoczyłbym proces organizatorom. - wygrana raczej pewna, gdyby nie to wydarzenie, pewnie byłaby pierwsza lub druga bo trasy przecież pod nią. A to wiadomo - inna premia, inne kontrakty reklamowe, itd...

Ale generalnie finał bardzo ciekawy, ze zwrotami, prawie tak dobry jak wczorajszy biathlon.

O jakości studia, realizacji i komentarzu w TVP szkoda się wypowiadać. Jedyny Łuszczek miał tam jakieś pojęcie o nartach, jedyny Parfjanowicz (chyba tak) potrafi jako taki wywiad przeprowadzić. Na ARD przed sprintami dziennikarz przejechał się razem z zawodnikiem trasą i omawiali jej niuansy, w TVP - gada Kurzajewski, a jakiś gość mówi, że co z tego że Majdić się wyłożyła, wstała przecież i jest dobrze. Jednym słowem żal...

Dobrze, że mam Eurosport.

Odpowiedz do tematu