Ulubiony klub: Rushden & Diamonds FC
Wysłany: 06-02-2010, 20:40
Myślę ,że Kowalczyk ma szanse nawet na złoto. Małysz co najwyżej o brąz będzie walczył,bo patrząc na obecną formę Ammana i Schlirenzauera wątpie ,że ktoś da rade ich przeskoczyć.Wie ktoś może jakim system punktacji będzie w skokach (ten z pkt +/- za wiatr czy normalny)?
system skoków bedzie normalny. Małysz łapie forme a jego w formie nikt nie pokona i ja licze nawet na złoto. A co do Kowalczyk to w takiej formie to moze nawet i 4 złotaa zdobyc
_________________ WE WILL NEVER DIE, BECAUSE WE ARE UNITED!!!
ja nie rozumiem całej tej propagandy odnośnie Małysza w TVP, trochę to żenka jest...
Generalnie dzisiejszy dzien pokazał że wygra pewnie Morgenstern, zaraz potem są Ammann i Schliri a dopiero potem taka kolarska "gruppo di Małysz".
Kowalczyk typuję na 3 medale - złoto w mieszanym biegu powiedzmy, srebro na 30 km i brąz w poniedziałek, ten mój typ w bukmacherce taki dość optymistyczny był powiedzmy, patriotyczny.
Sikora moze jakiś jeden medal zdobyć, jak już to w biegu ze startu wspólnego raczej.
Skoczkowie w drużynie tak 5-6 miejsce, Małysz powiedzmy 4. i 6.
Czyli przewiduję 4 medale. Niedźwiedzki jeszcze moze dobre miejsce zając. Poza tym raczej lipa. No, i mozemy mieć np. 4 skoczków w 30, ale to taki sukces w sporcie na który stawia z 8 państw?
Oglądać będę głównie biathlon bo najciekawszy z tego wszystkiego. Potem hokej, biegi, skoki, taka kolejność.
Curling to chyba tylko wtedy jakbym akurat wrócił i trafił do domu po piciu piwa z Jaworem
ja nie rozumiem całej tej propagandy odnośnie Małysza w TVP, trochę to żenka jest...
Może i jest. Ale trzeba zważyć na to, że gość ma faktycznie ostatnią szansę, by dopełnić wspaniałą karierą olimpijskim złotem, dlatego poczynania TVP da się uzasadnić. Raczej.
deerhunter napisał/a:
Generalnie dzisiejszy dzien pokazał że wygra pewnie Morgenstern, zaraz potem są Ammann i Schliri a dopiero potem taka kolarska "gruppo di Małysz".
Chyba zbyt pochopne skreślenie Małysza z pudła. Chociaż - ok, zobaczymy.
deerhunter napisał/a:
Curling to chyba tylko wtedy jakbym akurat wrócił i trafił do domu po piciu piwa z Jaworem
No brawo zajebiście pojechała, choć gdyby nie błąd na drugim zjeździe śmierci to pewnie z Bjorgen byłaby walka do konca, jak Ruscy. W Kowalczyk w ogóle podoba mi się to, że otoczona jest właściwymi ludzmi, potrafi właściwie ocenić swój występ i dostrzec też to co było złe.
Jednak dla mnie największą bohaterką jest Majdić. Generalnie to, co się stało , to megaskandal. Takie zjazdy jak ten na amatorskich trasach, nawet gdy nie ma zawodów, są zabezpieczane, a tu rów. A jechałą przecież zawodniczka z dobrą techniką zjazdową, w dodatku ciężka. Spokojnie mogła sobie rękę złamać conajmniej, skończyło się w sumie najlepiej jak mogło czyli żebro. Ale generalnie na miejscu Słowenki wytoczyłbym proces organizatorom. - wygrana raczej pewna, gdyby nie to wydarzenie, pewnie byłaby pierwsza lub druga bo trasy przecież pod nią. A to wiadomo - inna premia, inne kontrakty reklamowe, itd...
Ale generalnie finał bardzo ciekawy, ze zwrotami, prawie tak dobry jak wczorajszy biathlon.
O jakości studia, realizacji i komentarzu w TVP szkoda się wypowiadać. Jedyny Łuszczek miał tam jakieś pojęcie o nartach, jedyny Parfjanowicz (chyba tak) potrafi jako taki wywiad przeprowadzić. Na ARD przed sprintami dziennikarz przejechał się razem z zawodnikiem trasą i omawiali jej niuansy, w TVP - gada Kurzajewski, a jakiś gość mówi, że co z tego że Majdić się wyłożyła, wstała przecież i jest dobrze. Jednym słowem żal...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum